Geld doneren aan een goed doel, brengt een belastingvoordeel met zich mee. Niet iedereen weet dat de overheid een fiscaal beleid voert, dat het doen van een donatie aan goede doelen aanmoedigt.

BELASTING AFTREKBARE DONATIES

Veel mensen schenken per jaar één of meerdere malen geld aan een goed doel. Deze giften kunnen van uw belastbaar inkomen afgetrokken worden, indien u voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst. Vanaf 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goeddoel-instellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (anbi). De SDRB is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI instelling.

De fiscus biedt veel mogelijkheden om fiscaal voordelig te helpen. Zo kunt u uw donatie verhogen, zonder dat het u extra geld kost. De ANBI status biedt u aantal manieren om als donateur, op een fiscaal aantrekkelijke manier, structureel of eenmalig, de SDRB steunen.

Op de website van de Belastingdienst staan de voorwaarden voor en uitgebreide informatie over doneren met belastingvoordeel: www.belastingdienst.nl/giften.

Heeft u specifieke vragen of is een onderwerp van uw interesse onderbelicht, dan kunt u direct contact met ons opnemen via het contactformulier.